Anders doen 2

Anders doen: Jannet Koster

Jannet Koster werkt als organisatieadviseur bij de gemeente Breda. Ze deed twee jaar mee aan Touching.

Wat wilde je doen?

Bijna al onze gemeenteafdelingen lopen tegen dezelfde problemen aan. De ene afdeling vindt daar echter sneller zijn weg in dan de andere. Ik geloof heel sterk in het delen van kennis, niemand heeft er wat aan als je op je eigen gouden eitje blijft zitten. Vandaar dat ik dat wilde inzetten om het zelflerend vermogen van onze organisatie te vergroten.

Wat was je eerste stap?

Bij Touching realiseerde ik me dat ik de verandering kan zijn. Ik begon mijn idee te delen en niemand reageerde daar negatief op. Al snel had ik met twee anderen een groep verzameld van 40 medewerkers die het verschil wilden maken. Met hen zijn we trainingen en workshops gaan ontwikkelen. Daarin vertelt iemand zijn verhaal: Waarom hij succesvol is in wat hij doet. Op die manier laten we zien hoe het anders kan. Deze mensen en de mensen die we hiermee inspireerden werden de ambassadeurs van ons initiatief. Die hadden we ook hard nodig, want ondanks dat we alles in onze eigen tijd deden, werden we niet zomaar gesteund door de top.

Hoe pakt dit uit?

De workshops werken heel goed. Iedereen, zowel de sprekers als de toehoorders, voelen zich erdoor groeien. Ook in de organisatie gaat het nu goed. Inmiddels is ons initiatief als ‘de Huisacademie’ verankerd in de organisatiehiërarchie. We blijven echter bottom-up georganiseerd: We werken met onze eigen mensen, voornamelijk in onze eigen tijd en vanuit de behoefte van de afdelingen. De erkenning intern kon ontstaan doordat we de top steeds meenamen in onze ontwikkeling. We lieten zien wat we deden en wat dat opleverde. Toen we vorig jaar een subsidie van het A+O-fonds aanvroegen en kregen, was er ook financieel geen bezwaar meer.

Dat het goed gaat blijkt ook uit het feit dat veel gemeentes in onze regio geïnteresseerd zijn in ons programma. Het zingt rond. Ja, dat is me wel opgevallen in dit hele traject, dat je niet altijd alles zelf hoeft te doen zodra mensen het met je eens zijn en je iedereen de ruimte geeft om voor hetzelfde doel te werken.

Het A+O-fonds verleent subsidies aan projecten voor verandering in gemeentelijke organisaties.