Anders doen 7

Anders doen: Anne Jelle Lycklama

Anne Jelle Lycklama werkt als teamleider wijkgericht werken bij de Gemeente Breda. Hij nam in 2012 deel aan Touching.

Wat wilde je doen?

Plezierige, zelfbewuste medewerkers zorgen voor de verandering, meer dan systemen en procedures. Die volgen vanzelf. Daar richt ik me dus als teamleider op om een omslag te creëren binnen het denken van de gemeente. Ik wil van gemeentedenken naar gemeenschapsdenken. Wijkgerichte medewerkers geef je de ruimte om te bepalen waar wél en waar we juist niet iets moeten doen. Daarvoor is het, denk ik, belangrijk om het serieuze van de traditionele systemen en structuren te halen, om medewerkers te laten ervaren dat ze het zelfvertrouwen mogen hebben dat ze deze situaties zelf goed in kunnen schatten. Ik probeer mensen achter hun computer vandaan te halen, vaker met elkaar te laten spreken en af en toe wat geks te doen.

Hoe probeer je dat te bereiken?

Ik zie vaak dodelijke ernst neerdalen als het gaat over verandering en volgens mij werkt dat verlammend. Voor het in gang zetten van een verandering is relativeren volgens mij noodzakelijk, en humor en plezier helpen daarbij. Ik ben met wat collega’s humorinterventies gaan doen.

In eerste instantie deden we dit binnen onze eigen afdeling, maar we beginnen ook acties te ondernemen bij andere afdelingen en directies. We hebben bijvoorbeeld een glijbaan neergezet op de afdeling en er staat nu een apparaat op de gang dat je kunt aanzwengelen, waarna er muziek uitkomt. Op dat apparaat kunnen we ook prikkelende teksten zetten. We hebben de ambtenaar van de maand-verkiezing gehouden. Vergaderingen beginnen met een stukje humor, of het boek met alle antwoorden wordt erbij gepakt. Dat biedt altijd uitkomst.

Mensen gingen die glijbaan en dat apparaat vanzelf gebruiken toen het er eenmaal stond. Blijkbaar hoef je echt alleen maar een aanleiding te geven om mensen meer plezier te laten maken. Het is nu dus mijn uitdaging om een vorm van plezier te zoeken die past bij wat we proberen te bereiken.

Wat voor gevolgen heeft dat?

Het is een andere benadering van verandering, die meer uitgaat van het doen. Humor heeft te maken met anders doen, en dat kan leiden tot anders zijn en denken. Het is een van de manieren om contact te maken, elkaar aan te spreken. Zelf merk ik dat een open gesprek vanzelf leidt tot de motivatie om wat op te pakken, ook als er iets even is stilgevallen. Ach, en humor zit in alle mensen, het is daarmee geen echte interventie. Collega’s schieten vanzelf in de ongein als ze iemand tegen komen in de gang en rond onze acties spreken mensen elkaar makkelijker aan. De cultuur ontstaat dat je je minder verstopt. Plezier hebben in je werk en in de omgang met mensen leidt duidelijk tot inspiratie en bezieling.