Proeven van Touching

Wat Touching is, valt bijna niet uit te leggen in een paar zinnen. Lees een column van Erik (2014), een nieuwsbrief (2016) of zelfs het boek (2013). Of bekijk hieronder het filmpje voor een impressie.

Column Erik Mandersloot: Wat is de zin van het bestaan?

“The one thing you can’t take away from me is the way I choose to respond to what you do to me. The last of one’s freedoms is to choose one’s attitude in any given circumstance.”

In mijn werkomgeving bij Aberkyn gebruiken we deze twee citaten van Viktor Frankl regelmatig bij leiderschapsontwikkeling. Viktor Frankl (1905-1997) was professor in de neurologie en psychiatrie. In zijn indrukwekkende boek “De zin van het bestaan” beschrijft hij aan de hand van zijn ervaringen in de concentratiekampen in Duitsland welke inzichten hem dat bracht over hoe om te gaan met het leven. Hij is de grondlegger van de logotherapie die vrijwel overeen komt met wat nu bekend is geworden als Acceptatie en Commitment Therapie.

“Between stimulus and response, there is a space. In that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and our freedom.”

De afgelopen weken heb ik vaak aan deze quotes gedacht. Vaak zet het volle bewustzijn van de vergankelijkheid van het leven ook weer aan tot levenslust. De kerst komt eraan. Voor velen, naast alle gezelligheid en rituelen een tijd voor reflectie, tijd voor de reis naar binnen en te ontdekken wat er kan gaan ontstaan in 2015. Bij mij staat genieten van elk moment en elke dag bovenaan de lijst van goede voornemens. En het verder doorontwikkelen van Touching the Community Soul komt daar kort achteraan.

Ik wens iedereen veel levensvreugd de komende weken. Tot in het nieuwe jaar. Ik ben benieuwd naar alle belevenissen die gaan komen!

Nieuwsbrief

Boek

Vaak krijgen we de vraag: ‘Maar wat is Touching the Community Soul nou precies? Wat doen jullie in dat programma?’ Caroline Dekker en Jaspar Roos maakten er een boek over. Een boek dat een kijkje geeft in de wereld van ‘Anders kijken, Anders zijn en Anders doen’.