Wat is Touching the Community Soul?

Een beweging naar de organiseerprincipes van een nieuwe tijd.

Touching the Community Soul is een programma naar de organiseerprincipes van een nieuwe tijd. Een Action Research (onderzoeken in de praktijk) en Action Learning (leren in en voor de praktijk) programma dat in 2009 is gestart om een bijdrage te leveren aan het vinden van antwoorden op de verschillende crises die zichtbaar werden.

De tijd waarin we leven, vraagt om fundamentele vernieuwing. Bestuurders, leiders, managers en beleidsmakers worden geconfronteerd met vraagstukken die ze niet meer op de gangbare manieren opgelost krijgen. Op allerlei gebieden en niveaus. Het verlangen groeit om vanuit de kern van de organisatie moeiteloos en daadwerkelijk de bijdrage te leveren die wij voorstaan.

Hoe creëren we nu duurzame manieren van samenwerken die onze organisaties en daarmee de samenleving naar een nieuw niveau tillen? En hoe ziet onze samenleving en organisaties er dan uit? Daar gaat Touching the Community Soul over.

De kernvraag is daarbij: hoe ontstaat fundamentele vernieuwing?

Het is een programma over anders kijken, anders zijn, anders doen.

Om tot wezenlijke vernieuwing te komen is er meer nodig dan hetzelfde in een ander jasje verpakken. Waar begin je? En wat zijn werkelijke interventies voor vernieuwing? Zijn we bereid om het huidige wereld- en mensbeeld ter discussie te stellen? En perspectieven te ontdekken die we nu nog niet zien? De reis naar binnen staat daarom centraal, want elke organisatievernieuwing begint immers bij verandering in de mensen zelf. Een nieuwe staat van zijn leidt vervolgens vanzelf tot een ander resultaat. Want pas vanuit anders zijn ga je ook daadwerkelijk anders doen!